Micsoreaza fontul  Font normal  Mareste fontul  Tipareste pagina  Trimiteti aceasta pagina prin e-mail, unui prieten
Peeling chimic
Este tratamentul prin care aplicand o substanta sau un preparat cu ph-acid , se obtine distrugerea unei portiuni din epiderm si/sau derm si astfel se induce regenerarea unor noi tesuturi de epiderm ( stratul superficial al pielii ) si derm (stratul mijlociu al pielii).
Scopul peelingului este de a indeparta pielea afectata de riduri , pete de imbatranire, cicatrici si alte modificari patologice .
Tipurile de peeling pot fi clasificate in in functie de adancimea tesuturilor de piele distruse in superficiale, medii si adanci.
Cele mai frecvente substante folosite in peelinguri sunt acizii de fructe, acidul tricloracetic, fenolul.
Factorii care influenteaza profunzimea actiunii peelingului chimic sunt: substanta folosita, concentratia acesteia, cantitatea, timpul de utilizare, tehnica de aplicare, timpul de actiune asupra pielii, pregatirea preoperatorie, tipul de piele. 
Cu exceptia peelingului profund, procedura se executa ambulator. 
Pielea trebuie protejata dupa tratament iar expunerea la soare trebuie evitata pentru un timp.
Perioada de vindecare depinde de profunzimea peelingului.
Tipul de peeling ales va fi in functie de tipul de piele, tipul de leziuni de la nivelul pielii, cat de imbatranita este pielea (fotoaging).Prin urmare, cicatricile de suprafata, ridurile profunde nu vor raspunde la un peeling superficial.
Peelingul mediu este o metoda de tratament cu eficacitate mare in tratamentul ridurilor pielii imbatranite, indepartarea semnelor de imbatranire, precum si a keratozei actinice de suprafata.
Peelingul profund se foloseste in tratarea cu deosebita eficienta a ridurilor adanci de imbatranire si la ameliorarea cicatricilor dupa acnee. Este mai pretentios, pacientii necesita anestezie generala si au nevoie de aproximativ 2 saptamani pentru vindecare ( aplicarea pe fata a solutiei provoaca o arsura intensa).