Micsoreaza fontul  Font normal  Mareste fontul  Tipareste stirea  Trimiteti aceasta stire prin e-mail, unui prieten
Hemoroizii si tumorile de colon si rect   (28 mai 2010)
   Cel mai frecvent semn clinic in boala hemoroidala este sangerarea. Apare aproximativ 70% din cazuri si consta in pierderea de sange rosu - aprins prin anus la sfarsitul scaunului. Hemoroizii se intalnesc la peste jumatate din populatia pana in 50 ani.Desi reprezinta o afectiune frecventa si cu episoade repetate de manifestare datorita localizarii
pacientii evita prezentarea la medic pentru a descrie suferinta.
   Am vazut ca de multe ori, pacientii prefera sa descrie aceasta problema si sa ceara sfaturi de la prieteni, rude, vecini sau chiar si de la necunoscuti de pe internet.
   Din pacate pentru ei nu este o atitudine corecta si o sa va explic de ce.
   Daca vecinul  sau prietenul tau a prezentat un episod asemanator de sangerare si a avut curajul sa se duca la medic unde a fost diagnosticat si tratat pentru hemoroizi, asta nu inseamna ca si tu suferi de aceeasi problema.
  Singerarea prin anus repetata poate fi cauzata si de tumorile rectale sau alte afectiuni inflamatorii(recto-colita ulcero-hemoragica)
  Acestea pot fi diagnosticate usor de medicul specialist chirurg (mai nou de specialistul proctolog) printr-un simplu tuseu rectal sau mai modern prin videorectoscopie,ocazie cu care se vizualizeaza si recolteaza fragment din tumora pentru examenul anatomo-patologic.
   Daca totusi tumora nu poate fi depistata la tuseul rectal .dar medicul are suspiciunea de tumora de rect superior sau colon ,el recomanda colonoscopia.
In aceste cazuri numai dupa efectuarea colonoscopiei care infirma prezenta tumorilor recto-colice se poate initia tratamentul pentru hemoroizi.

Alte noutati:
Tratament modern pentru hemoroizi